01. "КЛИО"
02. "ЦИВИЛИЗАЦИИТЕ"
03. ENCYCLOPAEDIA UNIVERSALIS
04. "ЕНИГМА"
05. "ARS LONGA"
06. "Исторически романи"
07. ENCYCLOPAEDIA MYTHICA
08. "РАЗМИСЛИ ЗА ВСЕКИ ДЕН"
09. "ФИЛОСОФСКИЯТ КАМЪК"
10. COLLECTANEA HERMETICA
11. ARS QUATUOR CORONATORUM
12. "TERRA ARCANUM"
13. Енциклопедия на окултните науки
14. "ARS AMATORIA"
15. "ARS DIVINATORIA"
16. "AD VITAM AETERNAM"
17. Библиотека "ИЗВОРИ"
19. Библиотека "Агора"
20. Библиотека „Scientia occulta”
20. Библиотека „Scientia occulta”
Българска белетристика
Древни учения, философия, митология
Литература
Окултни науки, парапсихология, паранормални явления
История
Документална, биографична и мемоарна литература
Детски енциклопедии
Енциклопедии, справочници
Хроника на 20-и век - 5 тома
Промоция за исторически романи
Библиотека "Знание" - Дорлинг Киндърсли
Енциклопедия "ОКСФОРД" в 4 тома
История на света в 7 тома
 

Издателство „МАРИЯ АРАБАДЖИЕВА“ ( “АБАГАР ХОЛДИНГ” ООД) е книгоиздателска и книготърговска фирма, създадена през 1990 година от Мария Арабаджиева. Днес издателство „МАРИЯ АРАБАДЖИЕВА“ (АБАГАР – София) е едно от престижните български издателства. За период от 22 години са издадени над 1000 заглавия. Издателството работи по дългосрочно разработени тематични програми, разпределени в около 50 тематични издателски поредици предимно в областта на научно-популярната литература. Издателство „МАРИЯ АРАБАДЖИЕВА“ е специализирано в издаването на енциклопедична, справочна, научна, научно-популярна и художествена литература. Издателството е ценено от читателите заради прецизния подбор на теми, заглавия и автори, високи критерии към издателската подготовка и дизайна на книгите и луксозното им полиграфическо оформление.

През 1994 г. издателство „МАРИЯ АРАБАДЖИЕВА“ ( “АБАГАР ХОЛДИНГ” ООД) създаде единствения по рода си в България Клуб на книгата, организиран по модела на световните клубни системи, в който към 2012 г. членуват повече от 7000 души от цялата страна, както и живеещи в чужбина българи. От началото на 2000 г. новите тенденции в издателската политика на издателство „МАРИЯ АРАБАДЖИЕВА“ са осъществяване на проекти за създаване на собствени на издателството съставителски многотомни енциклопедични поредици.

Издателство „МАРИЯ АРАБАДЖИЕВА“ е създадено и се ръководи от Мария Арабаджиева. Негови сътрудници са широк кръг подготвени специалисти в различни области на науката и културата – консултанти, преводачи, редактори. Издателството разполага с висококвалифициран екип за дизайн, предпечатна подготовка и широка книготърговска система за търговия на едро, търговия на дребно и клубна система. През 1997 г. издателството бе номинирано за наградата “Черноризец Храбър” за цялостен принос в националния културен живот. От средата на 2001 г. започна да действа Интернет сайт на КЛУБ НА КНИГАТА АБАГАР , който представя издателската политика и продукцията на издателството. Сайтът може да бъде намерен на адрес: www.clubabagar.com.

От 2006 г. издателство "МАРИЯ АРАБАДЖИЕВА" започва издаването на уникални древни трудове, създадени в периода между 12 и 19 век, посветени на историята, културата и изкуството на човечеството. Някои от тях са издадени със специален дизайн във вида на илюминатни книги и са предназначени за ценители.

 
Клиентска област
Име: 
Парола: 
Количка за пазаруване
в момента има:
0 артикула
Абонирайте се за нашия безплатен информационен бюлетин
Интернет страници от 123.bg